Ο Τζόελ και ο καλύτερός του φίλος, ο Μπερμούντες, βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Οι γονείς τους επιμένουν ότι πρέπει να γυμνάζονται περισσότερο, διαφορετικά... τους περιμένει το τέλος του κόσμου!
Έτσι, οι δύο φίλοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα μπάσκετ, στην οποία θα συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα: δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για το μπάσκετ!
Πώς θα καταφέρουν να πείσουν τα υπόλοιπα παιδιά να γίνουν μέλη της ομάδας; Ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του προπονητή; Και ποιο όνομα θα διαλέξουν για την ομάδα τους;
Καθώς το τουρνουά ξεκινά, ο Τζόελ και οι φίλοι του είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τον μεγάλο τελικό, ακόμη κι αν δεν ξέρουν ακριβώς πώς θα τα καταφέρουν. Μέσα από ξεκαρδιστικές καταστάσεις, αναπάντεχες περιπέτειες και δυνατές φιλίες, οι μικροί αναγνώστες θα ανακαλύψουν τη χαρά της συνεργασίας, της προσπάθειας και της ομαδικότητας.
Το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς «Σούπερ Μπασκέτες» του Alberto Casamayor Otero συνδυάζει αθλητική δράση, χιούμορ και περιπέτεια, προσφέροντας μια απολαυστική αναγνωστική εμπειρία για παιδιά που αγαπούν το γέλιο και τις ιστορίες με παρέες και όνειρα.
Χαρακτηριστικά βιβλίου:
- Συγγραφέας: Alberto Casamayor Otero
- Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
- Εκδόσεις: Διόπτρα
- Σειρά: Σούπερ Μπασκέτες #1
- Θεματολογία: Φαντασία, Περιπέτεια
- Ηλικία: 7+ ετών
- Σελίδες: 144
- Χώρα προέλευσης: Ισπανία
- Εξώφυλλο: Σκληρό
- Διαστάσεις: 14 x 20,5 cm
- Ημερομηνία έκδοσης: 04/06/2026