Αναζήτηση

ΠΟΤΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΣΥ (ΤΣΟΡΩΝΗ - ΚΥΛΕΡΤΖΗ) 2024

Πότε εγώ και πότε εσύ πρέπει να υποχωρούμε για να 'ναι η φιλία μας πάντοτε δυνατή.
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 060324
Μη Διαθέσιμο
€9,90
€8,91
decrease increase
Share
Ιδέες/Αξίες/Συναισθήματα του βιβλίου:
Αλληλεγγύη, Γενναιοδωρία, Ευελιξία-Προσαρμοστικότητα, Φιλία-Συμφιλίωση.

Το βιβλίο:
Η Φρίντα και η Μίρκα είναι φίλες. Μια μέρα, όμως, τσακώνονται πολύ. Αιτία; Ένα κόκκινο φουστάνι που θέλουν και οι δυο. Καμιά τους δεν υποχωρεί. Τελικά, το αγοράζει η Φρίντα και η Μίρκα θυμώνει. Και τώρα; Θα πάψουν να είναι φίλες; Ευτυχώς όχι! Γιατί η Φρίντα, μετά το πάθημά της εκείνο το σαββατιάτικο απόγευμα, κατάλαβε πως τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από τη φιλία της με τη Μίρκα.

Η σειρά:
Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο. Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα.

Η συγγραφέας:
Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά, μυθιστορήματα για ενηλίκους και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου.
Προδιαγραφές προϊόντων
Συγγραφέας:Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη
Ημερομηνία έκδοσης:2024
Αριθμός σελίδων:24
Εξώφυλλο:Σκληρό
Μέγεθος:28 x 26 cm
Κατηγορίες:Παιδικά
Θεματική Ταξινόμηση:Συναισθηματική νοημοσύνη
Εκδόσεις:Σαββάλας
Ηλικία:Από 4 ετών
Filters
Sort
display