Αναζήτηση

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ, ΜΑ ΤΙ ΣΠΙΤΙ! (ΤΣΟΡΩΝΗ - ΣΚΑΡΠΕΤΑ) 2024

Φαντάστηκες ποτέ πως πέτρες και σκουπίδια κρύβουν σπουδαία σπίτια;
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 060325
Μη Διαθέσιμο
€9,90
€8,91
decrease increase
Share
Ιδέες/Αξίες/Συναισθήματα του βιβλίου:
Αλληλεγγύη | Ανακύκλωση | Σεβασμός στη ζωή | Συνεργασία | Φιλία-Συμφιλίωση

Το βιβλίο:
Ο Φέλιξ το γουρουνάκι θέλει να φτιάξει ένα σπιτάκι. Οι φίλοι του τον βοηθούν να μαζέψει πέτρες. Σε λίγο, όμως, θυμωμένα σκαθάρια, σκουλήκια και σκορπιοί εμφανίζονται στα ξαφνικά και φωνάζουν δυνατά: «Θέλουμε πίσω τα σπίτια μας!». Τα ζώα σαστίζουν. Ούτε που τους πέρασε ποτέ από το μυαλό πως κάτω από τις πέτρες που σηκώσανε υπήρχανε φωλιές! Και τώρα; Αν τις βάλουν στη θέση τους ξανά, με τι θα φτιάξει το σπιτάκι του ο Φέλιξ;

Η σειρά:
Για να εξασφαλίσουν τα παιδιά υγιή κοινωνική ζωή θεμελιωμένη σε αποτελεσματικές σχέσεις, πρέπει να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο. Την ανάγκη αυτή αναλαμβάνουν να καλύψουν τα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς αυτής, που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Με την προτεινόμενη για γονείς και εκπαιδευτικούς προσέγγιση επιχειρούν να μυήσουν τα παιδιά στο να βλέπουν τον κόσμο με τα μάτια του άλλου, αφού μάθουν πρώτα να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα δικά τους συναισθήματα.

Η συγγραφέας:
Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά, μυθιστορήματα για ενηλίκους και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου.
Προδιαγραφές προϊόντων
Συγγραφέας:Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη
Ημερομηνία έκδοσης:2024
Αριθμός σελίδων:24
Εξώφυλλο:Σκληρό
Μέγεθος:28 x 26 cm
Κατηγορίες:Παιδικά
Θεματική Ταξινόμηση:Συναισθηματική νοημοσύνη
Εκδόσεις:Σαββάλας
Ηλικία:Από 4 ετών
Filters
Sort
display